FC Utrecht-doelman Filip Bednarek voelt zich niet schuldig na de 2-1 nederlaag van zondag in de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord, al leek hij vooral bij de tweede Rotterdamse goal niet vrijuit te gaan.

"Het woord 'schuldig' gaat iets te ver", aldus de Pool. "We winnen en we verliezen met z'n allen. Maar ik verwijt mezelf wel dat ik er op de cruciale momenten niet stond voor mijn team."

De 23-jarige Bednarek, die in De Kuip de geblesseerde Robbin Ruiter verving, werd een beetje de schlemiel van de wedstrijd omdat de winnende treffer een eigen doelpunt van hem was. Het schot van Feyenoord-aanvaller Eljero Elia verdween via de hand van de keeper, de paal en de rug van de keeper in het doel.

"Dat er nu staat dat het een eigen doelpunt van mij was maakt me niet uit. Het gaat er wel om dat het een schot in de korte hoek was en die moet een doelman normaal gesproken hebben. Ik dacht ook dat ik mijn hand voldoende achter de bal kreeg om het schot te keren, maar dat was dus niet zo."

Video: Bekijk de 2-1 in de bekerfinale

Feyenoord weer op voorsprong na eigen goal Utrecht-keeper
Feyenoord weer op voorsprong na eigen goal Utrecht-keeper

Reactietijd

Eerder in de wedstrijd werd Bednarek, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente, geklopt door een kopbal in de verre hoek van Feyenoord-spits Michiel Kramer.

"Het was lastig, want Kramer stond redelijk dichtbij. De reactietijd was dus vrij kort. Maar goed, ook dat was een cruciaal moment waarop ik me niet kon onderscheiden voor de ploeg."

Desondanks was er na afloop ook enige trots bij Bednarek. "Ik heb mezelf voorafgaand aan de wedstrijd even een schouderklopje gegeven. Het was pas mijn vierde wedstrijd op het hoogste niveau en dat voor 50.000 mensen die tekeer gingen."

"Dat is een geweldige ervaring voor een jonge keeper. Alleen jammer dat het zo is afgelopen."

De huldiging van Feyenoord wordt maandag vanaf 11.30 uur uitgezonden op NU.nl. Ben jij dan in Rotterdam en wil je de sfeer op straat vastleggen? Download dan nu de NUlive-app (Android of iOS) en gebruik hem maandag rond de huldiging. Dan komen jouw beelden terug in de livestream op NU.nl.