Michiel Kramer is er trots op dat hij maandag als speler van KNVB-bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd wordt op de Coolsingel. Zeventien jaar geleden was hij er ook bij, maar toen om als 10-jarige supporter de landstitel te vieren.

"In 1999 stond ik er ook. Best bijzonder dat ik er straks als speler zal staan. Ik ga er echt enorm van genieten", vertelt Kramer, die vindt dat Feyenoord het seizoen gered heeft door de beker te winnen.

"Feyenoord hoort mee te doen om de prijzen. Dat betekent dat ik mee wil doen om het kampioenschap en de beker wil winnen. Alleen was het titelverhaal na de winterstop wel voorbij. We hebben ons daarom vol op de beker gefocust de afgelopen weken. En dat is gelukt."

"Ik ben dan ook supertrots dat ik deel uit mag maken van dit Feyenoord. Feyenoord is een grote club in Nederland en in mijn ogen dé grootste. Daar horen prijzen bij en Europees voetbal. Feyenoord moet altijd in Europa spelen."

Video: Samenvatting Feyenoord-FC Utrecht

Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht
Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht

Twijfel

Voor de 27-jarige Kramer was de finale zondag tegen FC Utrecht extra mooi omdat hij de eerste treffer maakte en zo een belangrijk aandeel had in de 2-1 zege in De Kuip.

"Dit was waar ik vooraf van droomde: beslissend zijn in de finale", vertelt Kramer, die eerder in de wedstrijd nog een riante mogelijkheid onbenut liet. "Ik schrok een beetje van die eerste kans. Mark van der Maarel speelde te kort terug, waardoor ik de bal ineens voor het inschieten had."

"Ik twijfelde. Over de keeper heen schieten of erlangs? Jammer dat het misging, maar daarna wist ik wel dat dit me geen tweede keer zou gebeuren. En dat was ook zo. Daar ben ik echt heel blij mee. Het is niet dat het seizoen nu persoonlijk voor mij helemaal geslaagd is, maar het verbloemt wel een hoop."

Video: De openingstreffer van Kramer

Kramer kopt Feyenoord op 1-0
Kramer kopt Feyenoord op 1-0

Statistieken

Voor Kramer voelde het doelpunt ook als een soort revanche nadat hij eerder dit jaar enige tijd zijn basisplaats kwijt was en de nodige kritiek kreeg. "Ik zag laatst wat statistieken. Ik heb er veertien gemaakt in een stuk of dertig wedstrijden. Dat is niet heel slecht."

"Maar of ik nou vijf of twintig goals maak, er zal altijd kritiek zijn. Ik heb daar geen moeite mee, vanaf mijn veertiende of vijftiende is er al kritiek op mijn spel. Het hoort er een beetje bij. Maar het is wel lekker dat ik nu toch een keer een paar monden heb kunnen snoeren."