Nacer Barazite wijt de nederlaag van FC Utrecht in de KNVB-bekerfinale vooral aan het feit dat de ploeg mentaal niet sterk genoeg was om Feyenoord te verslaan.

"Het leek alsof sommige spelers van ons niet met de spanning om konden gaan. We leden vaak onnodig balverlies en waren onrustig", aldus Barazite na de 2-1 nederlaag in De Kuip.

"Dit moet daarom een leermoment zijn voor het hele team. Iedereen van ons moet zich afvragen of hij wel goed met de druk is omgegaan."

De 25-jarige aanvaller baalde er ook van dat FC Utrecht juist in de finale niet tot goed spel kwam, terwijl eerder dit seizoen wel gewonnen werd van bijvoorbeeld Ajax en PSV. "Het is raar dat het toen wel lukte tegen een topclub en nu niet. Ook daarom denk ik dat deze nederlaag een mentale kwestie is."

"Aan de andere kant moeten we ook realistisch zijn. Feyenoord heeft verdiend gewonnen. Ze waren simpelweg beter vandaag."

Video: Samenvatting bekerfinale

Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht
Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht

Letschert

Ook ploeggenoot Timo Letschert concludeerde dat Feyenoord de verdiende winnaar was. "Wij waren niet goed en dan is Feyenoord een maatje te groot", zei de 22-jarige verdediger.

Vooraf had Letschert wel het gevoel dat FC Utrecht Feyenoord ging verslaan. "Ik was ervan overtuigd dat we de beker gingen pakken. Dit was een prachtige mogelijkheid om een keer een prijs te winnen, maar helaas is dat niet gelukt. Dat zorgt voor een enorme teleurstelling. Ik voel me belabberd."

Tijdens de wedstrijd had Letschert alleen vlak na rust het gevoel dat er voor FC Utrecht iets te halen viel in De Kuip.

"Toen scoorden we de 1-1 en zaten we wat beter in de wedstrijd. Maar verder kwamen we niet tot goed voetbal. We moesten het hebben van stilstaande situaties en lange ballen. Dat is te weinig. Feyenoord was duidelijk de baas op het middenveld."