Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt was zondag vooral heel blij voor de supporters nadat FC Utrecht met 2-1 werd verslagen in de finale van de KNVB-beker en de eerste prijs sinds 2008 werd veroverd.

"Hier heeft iedereen zo lang naar gehunkerd", zei Kuijt voor de camera van FOX Sports.

"Ik deed dat al in mijn eerste periode bij Feyenoord, maar de supporters nog veel meer. Dit gevoel is echt onbeschrijflijk."

Video: Samenvatting Feyenoord-FC Utrecht

Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht
Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht

De 35-jarige routinier stelde dat de Rotterdammers vanaf nu meer prijzen gaan winnen. "Prijzen winnen hoort bij Feyenoord. Dit is niet de prijs waar iedereen naar hunkerde, maar je moet ergens beginnen en dit is een mooi begin. Hopelijk geeft deze prijs een boost, is dit een stap naar meer."

"Je kan niet in één keer van nul naar honderd, deze beker is daarvoor een mooie tussenstap. We zijn nu verzekerd van de Europa League, van in ieder geval zes groepswedstrijden. Dat brengt allerlei voordelen met zich mee die de club hopelijk kan gebruiken om het gat naar Ajax en PSV kleiner te maken.''

Kuijt vond Feyenoord ook de terechte winnaar van de beker. "We hebben een heel bijzonder seizoen achter de rug. We zijn omgevallen en weer opgestaan. We hebben hele goede tegenstanders gehad in het bekertoernooi."

Contractverlenging

De kans is bijzonder groot dat Kuijt ook volgend seizoen bij Feyenoord speelt. Hij liet zondag duidelijk doorschemeren graag nog een jaartje door te gaan. "Ik voel me heel fit en ben bijzonder ambitieus. Fantastisch voor Feyenoord dat we volgend seizoen weer Europees gaan spelen, ik ga er vanuit dat ik er dan bij ben.''

De Katwijker keerde vorig jaar terug in De Kuip, waar hij een contract voor één jaar ondertekende. De gesprekken met de clubleiding over contractverlenging zijn gaande. "Die lopen goed. We moeten er met z'n allen goed over nadenken. Als dat het beste voor Feyenoord is, ga ik er vanuit dat ik door ga.''

Video: Reactie Dirk Kuijt

Kuijt: 'Dit is misschien wel mijn mooiste prijs ooit'
Kuijt: 'Dit is misschien wel mijn mooiste prijs ooit'

Van Bronckhorst

Ook Giovanni van Bronckhorst kon na afloop zijn geluk niet op. "Het is fantastisch om in je eigen stadion de beker te winnen. Ik ben heel erg trots op mijn jongens", aldus de trainer van de nummer drie van de Eredivisie.

"Ik vond ons in de eerste helft goed spelen en na rust waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Als je dan vlak voor tijd scoort, dan komt er ook volop geloof bij de spelers. Ik ben blij dat er geen verlenging kwam, want we waren Michiel Kramer en Kuijt al kwijt. We hebben geknokt en gewonnen."

Video: Reactie Eljero Elia

Elia: 'Ik kreeg kippenvel bij doelpunt'
Elia: 'Ik kreeg kippenvel bij doelpunt'

Eljero Elia, die verantwoordelijk was voor de 2-1, had na die tweede treffer van Feyenoord naar eigen zeggen "overal kippenvel".

"Bijna alles wat ik de laatste weken op doel schiet, vliegt erin. Het gaat nu weer ouderwets lekker. Ik ben al een paar keer in mijn loopbaan kampioen geworden, onder meer met Juventus, maar zo'n uitbarsting van vreugde heb ik nog nooit meegemaakt. Dit maakt heel veel los in Rotterdam. Dat zal je ook maandag bij de huldiging gaan zien.''

"We moeten hier maandagochtend om half tien weer zijn, ik weet niet of ik dat ga redden. Vanaf het moment dat ik bij Feyenoord kwam, hoorde ik alleen maar: Coolsingel, Coolsingel, Coolsingel. Ik ben benieuwd. Maar eerst ga ik helemaal lam worden.''

Elia was van mening dat Feyenoord met de zege op FC Utrecht het seizoen toch nog heeft gered. "Maar ik ben naar Feyenoord gekomen om kampioen te worden. De doelstelling van de club is weliswaar Europees voetbal halen, maar ik en meer jongens in de groep wilden meer. Jammer dat het zo gelopen is.''

Ten Hag

In het kamp van FC Utrecht was de teleurstelling logischerwijs groot. "Dit moet iedereen even op zijn eigen manier verwerken. Ik heb daarom niet veel geroepen in de kleedkamer. Morgen gaan we weer verder", zei coach Erik ten Hag.

De oefenmeester baalde van het slordige spel van de Domstedelingen. "We hebben kansen gehad om te winnen, maar die te weinig benut. Er lagen met name in de eerste helft geweldige counterkansen."

"We zijn heel diep gegaan, hebben het geprobeerd, maar we waren vandaag niet goed genoeg."