Martin van Geel vreest niet dat hij na dit seizoen zijn baan verliest als technisch directeur van Feyenoord. De Brabander vindt de kritiek op zijn functioneren onterecht.

Afgelopen week verschenen berichten in de media dat zowel Van Geel als algemeen directeur Eric Gudde ontslagen zou worden bij Feyenoord.

De raad van commissarissen van de Rotterdamse club en de Vrienden van Feyenoord zouden het vertrouwen in Van Geel hebben opgezegd. Maar de technisch directeur ziet een aangekondigde evaluatie van de raad van commissarissen van Feyenoord met vertrouwen tegemoet.

"Ik word ieder jaar beoordeeld. Dat is normaal. Ik krijg juist complimenten. Ik vrees niet voor mijn baan", zei hij zondag bij De Tafel van Kees.

Kritiek onterecht

De technisch directeur ligt de laatste tijd onder vuur. Met name over het transferbeleid van Van Geel wordt geklaagd omdat de aangekochte spelers niet het verschil maken en omdat Feyenoord niet mee kan doen om de titel. De Brabander vindt de kritiek op zijn beleid echter onterecht.

''We verkeren voor het eerst weer in de situatie dat we kunnen anticiperen en spelers kunnen kopen die er nog niet direct hoeven te staan'', verklaarde Van Geel.

Ook wijst hij erop dat de druk bij Feyenoord groter is dan bij andere clubs. ''Daar wordt gekeken naar wat je goed doet, hier vooral naar wat je niet goed doet. Daar moeten spelers ook aan wennen.''