FC Utrecht-aanvaller Nacer Barazite ziet geen uitgesproken favoriet zondag in de KNVB-bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord.

"We hebben vijftig procent kans", aldus Barazite, die met FC Utrecht dit seizoen in de competitie twee keer verloor (3-2 en 2-1) van Feyenoord. "Maar beide keren was het heel close. We hadden toen ook kunnen winnen."

De 25-jarige aanvaller haalt vertrouwen uit het feit dat FC Utrecht dit seizoen in de beker al won van PSV en in de competitie met 1-0 te sterk was voor Ajax. Vorige week in de Arena pakten de Amsterdammers dankzij een dubieuze strafschop ternauwernood een punt tegen FC Uteecht (2-2).

"Die wedstrijd liep niet top af voor ons, maar als je ziet hoe we tegen Ajax gespeeld hebben, dan zorgt dat wel voor een boost", vertelt Barazite. "Ook omdat ik vind dat Ajax een beter team heeft dan Feyenoord. We hadden gewoon van ze moeten winnen."

Sfeer

Volgens de voormalig jeugdinternational is het belangrijk dat FC Utrecht het spel zondag niet te veel laat beïnvloeden door de sfeer in het stadion. "Met zoveel Utrechtse supporters in De Kuip zal het niet voelen als een uitwedstrijd. Dat wordt genieten. Maar de sfeer zal ook impulsief zijn en daar moeten we niet te veel in meegaan."

"We moeten heel compact en gedisciplineerd spelen. Echt als een blok. En dat negentig en misschien wel 120 minuten lang. Of we dat kunnen? Dat moet blijken. Bijna niemand in ons team heeft ooit zo'n beladen wedstrijd gespeeld."

Voor Barazite wordt het ook een bijzonder duel, al is hij een van de weinige spelers van FC Utrecht die al een prijs pakte. De oud-speler van onder meer Arsenal en AS Monaco werd in 2013 kampioen van Oostenrijk met Austria Wien.

"Maar toen was mijn inbreng beduidend minder dan nu bij FC Utrecht. Dat maakt het anders. Misschien wordt dit ook wel de belangrijkste wedstrijd uit mijn loopbaan tot nu toe, al voel ik die druk niet. Ik heb er vooral veel zin in. We hebben hard gewerkt om hier te komen, dat moet nu bekroond worden. Het zou doodzonde zijn als we dit seizoen afsluiten met lege handen."

De bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht wordt zondag vanaf 17.00 uur (aftrap 18.00 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Ben jij dan in Rotterdam en wil je de sfeer op straat, rond het stadion, in de kroeg of vanaf een andere plek vastleggen? Download dan nu de NUlive-app (Android of iOS) en gebruik hem zondag rond de finale. Dan komen jouw beelden terug in de livestream op NU.nl.