Judoka Kim Polling was vrijdag niet heel teleurgesteld nadat ze als titelverdediger naast een medaille had gegrepen en genoegen moest nemen met de vijfde plaats bij de Europese kampioenschappen in Kazan. 

"Dit zijn de EK in een olympisch jaar. Ik heb niet de Europese titel, maar ik ben wél blij dat ik tegen Gévrise Émane moest, omdat ik voor de Spelen tegen haar wilde judoën", aldus Polling tegen de NOS.

De 25-jarige Groningse verloor in de halve finales in de klasse tot 70 kilogram met yuko van de Franse wereldkampioene, die zich later op de dag ook tot Europees kampioene kroonde. In de strijd om het brons verloor Polling al snel van Szabina Gercsak uit Hongarije.

"Na het verlies in de halve finales was de scherpte er gewoon af. Ik denk dat als ik tegenover iemand anders had gestaan, dat ik er dan nog iets serieuzer in was gegaan", zei Polling.

"Misschien dat ik er zelf te makkelijk over dacht. Die partij om brons moeten we maar vergeten. Tegen een jong meisje, dat zich niet eens geplaatst heeft voor de Spelen. Misschien dat dat er iets mee te maken heeft."

Van Emden

Anicka van Emden pakte wel brons in de categorie tot 63 kilogram. "Ik moet blij zijn met deze medaille, want het zit zo dicht op elkaar. Dit voelt net iets lekkerder dan brons op een Grand Slam of een Grand Prix", jubelde de 29-jarige Haagse, die te sterk was voor de Israëlische Yarden Gerbi.

"Dit is de bevestiging dat ik er nog steeds bij hoor. Ik ben in vorm, maar de topvorm is er nog niet. Daarom besef ik wel dat het voor de Spelen nog beter moet."