Go Ahead Eagles heeft vrijdag de vijfde plaats in de Jupiler League veiliggesteld. De Deventenaren zorgden er met een 1-0 zege bij Fortuna Sittard voor dat het de eerste ronde van de play-offs kan overslaan. 

FC Emmen ging tegelijkertijd met 1-0 onderuit bij VVV-Venlo, waardoor het gat tussen nummer vijf Go Ahead en nummer zes Emmen met nog een wedstrijd voor de boeg zeven punten bedraagt.

VVV is zeker van de tweede plaats. NAC Breda wordt derde, ondanks een gelijkspel tegen Almere City (1-1). FC Eindhoven slaat als nummer vier ook de eerste ronde van de play-offs over. Daar kon een nederlaag bij Jong PSV (2-0) niets meer aan veranderen.

Emmen, FC Volendam (1-1 tegen Jong Ajax), Almere City en MVV Maastricht (3-1 thuisnederlaag tegen kampioen Sparta Rotterdam) strijden nog om de beste uitgangsposities voor de eerste ronde van de play-offs. Die strijd wordt pas tijdens de laatste speelronde beslist.

Helmond Sport won met 4-0 van hekkensluiter FC Oss, dat nu vrijwel zeker als laatste eindigt. FC Dordrecht en Achilles '29 schotelden het publiek een fraai duel voor. Het werd 3-3 aan de Krommedijk.

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles:

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles
Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles

Lurling

FC Den Bosch kon Anthony Lurling niet met een zege uitluiden. De ploeg speelde in het eigen stadion De Vliert met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk.

Voor de thuisfans kwam het hoogtepunt in de 86e minuut. Toen begon Lurling, die vrijdag zijn 39e verjaardag vierde, aan zijn laatste invalbeurt. De aanvaller debuteerde als 17-jarige bij FC Den Bosch.

Daarna speelde Lurling voor sc Heerenveen, Feyenoord, NAC Breda, RKC en FC Köln. In 2014 keerde hij definitief terug naar De Vliert. In de 92e minuut, na een korte invalbeurt, sloot hij zijn carrière af met een publiekswissel.

Bekijk de samenvatting van FC Den Bosch-RKC Waalwijk:

Bekijk de samenvatting van Den Bosch-RKC Waalwijk
Bekijk de samenvatting van Den Bosch-RKC Waalwijk

Ten Rouwelaar

Jelle ten Rouwelaar ontbrak vrijdag voor het eerst sinds 2008 onder de lat bij een competitiewedstrijd van NAC. De 35-jarige doelman kon vanwege familieomstandigheden niet spelen tegen Almere City. Daardoor kwam na 280 duels een einde aan de recordreeks van Ten Rouwelaar.

Voor NAC is het lang geleden dat het zonder Ten Rouwelaar speelde. Sinds 31 augustus 2008 miste hij geen wedstrijd. In 2014 nam hij het Eredivisierecord over van Ruud Hesp, die 204 duels op rij voor Fortuna Sittard had gekeept.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League