Timo Letschert geeft FC Utrecht zondag een goede kans in de KNVB-bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord. Volgens de 22-jarige verdediger is zijn ploeg niet minder dan de Rotterdammers.

"Voetballend doen we zeker niet onder voor Feyenoord. Als wij ons niveau halen aan de bal dan maken we een grote kans", aldus Letschert tegen NU.nl.

De geboren Noord-Hollander denkt dan ook niet dat het in het voordeel is van de Utrechters als de eindstrijd met twee fanatieke supportersgroepen erachter een duel wordt met vooral veel strijd.

"Wij hebben niet alleen een kans als we er vol op beuken. Als je ons spel dit seizoen bekijkt dan blijkt juist dat we geen typische vechtploeg hebben. We hebben weliswaar kracht, maar vooral voetballend kunnen we ons onderscheiden."

Zondag toonde FC Utrecht die kwaliteit ook weer tegen Ajax (2-2) toen op de valreep niet werd gewonnen. "Dat was weer een bevestiging van onze kwaliteiten", vindt Letschert.

"We hebben eerder dit seizoen thuis wel gewonnen van Ajax en ook PSV hebben we al verslagen. Feyenoord is dus de enige topclub waar we nog niet van gewonnen hebben. Dat moet zondag dan maar gebeuren. Drie keer is scheepsrecht."

Overzicht: KNVB-bekerwinnaars 21e eeuw

2000: Roda JC pakt de beker na een 2-0 overwinning tegen NEC. © ANP
2001: FC Twente verslaat in de finale PSV na strafschoppen. In de 120 minuten die daar aan vooraf gaan wordt er niet gescoord. © ANP
2002: Ajax wint in blessuretijd met 3-2 van FC Utrecht, mede door een buitenspeldoelpunt van Wamberto. © ANP
2003: FC Utrecht revancheert zich voor 2002 en wint met 4-1 van Feyenoord. © ANP
2004: FC Utrecht wint de beker dankzij een 1-0 zege op FC Twente. © ANP
2005: PSV verslaat Willem II met 4-0. © ANP
2006: Ajax wint de beker na een 2-1 zege op PSV. © ANP
2007: Ajax pakt de beker na een penaltyreeks tegen AZ. Na extra tijd is de stand 1-1. © ANP
2008: Feyenoord wint met 2-0 van Roda JC. © ANP
2009: Heerenveen wordt bekerwinnaar door de penalty's beter te nemen dan FC Twente. © ANP
2010: Ajax verslaat Feyenoord over twee wedstrijden. In Amsterdam wordt het 2-0 en in Rotterdam 1-4. © ANP
2011: FC Twente scoort in verlenging de 3-2 en verslaat zo Ajax. © ANP
2012: PSV boekt een eenvoudige overwinning op Heracles: 3-0. © ANP
2013: Nick Viergever viert de KNVB-bekerwinst van AZ met de fans. AZ wint van PSV. © ANP
2014: Het PEC Zwolle van Ron Jans rekent af met Ajax (5-1). © ANP
2015: FC Groningen wint ten koste van PEC Zwolle (2-0) zijn eerste KNVB-beker uit de clubhistorie. © ANP
2016: Feyenoord verslaat FC Utrecht met 2-1. © ANP
2017: Vitesse verslaat AZ met 2-0 en wint de eerste prijs in de clubhistorie. © ANP
2018: Feyenoord is in De Kuip te sterk voor AZ (3-0). © ANP
2019: Ajax rekent eenvoudig af met Willem II (0-4). © Pro Shots

Aanbellen

Letschert, die twee jaar geleden overkwam van Roda JC, merkte de afgelopen weken dat de finale leeft in Utrecht. "Op straat word ik steeds vaker aangesproken over de wedstrijd van zondag. Mensen bellen zelfs bij mijn huis aan om me succes te wensen. Het leeft hier echt."

Bij Letschert zelf, die vorige maand voor het eerst geselecteerd werd voor Oranje, zit de finale ook al langere tijd in zijn hoofd. "Ik heb nog nooit een wedstrijd gespeeld waarbij er zoveel op het spel stond. Het is een prachtige gelegenheid om mijn eerste prijs te pakken."

"Of dit seizoen ook voelt als mijn doorbraak? Nou, ik kan wel zeggen dat ik heel stabiel speel en me heb kunnen onderscheiden. Daar heb ik ook veel voor geïnvesteerd. Ik train extra en dat wordt uitbetaald. Dat extra trainen doen trouwens veel meer jongens hier bij Utrecht. We steken elkaar een beetje aan."

"Rubio Rubin traint veel, Sébastien Haller ook en Yassin Ayoub was ook lekker bezig voor zijn blessure. We tillen elkaar echt naar een hoger niveau bij Utrecht. Alleen moet dat zondag nog bekroond worden."