Letschert vindt dat FC Utrecht niet onderdoet voor Feyenoord

Timo Letschert geeft FC Utrecht zondag een goede kans in de KNVB-bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord. Volgens de 22-jarige verdediger is zijn ploeg niet minder dan de Rotterdammers.

"Voetballend doen we zeker niet onder voor Feyenoord. Als wij ons niveau halen aan de bal dan maken we een grote kans", aldus Letschert tegen NU.nl.

De geboren Noord-Hollander denkt dan ook niet dat het in het voordeel is van de Utrechters als de eindstrijd met twee fanatieke supportersgroepen erachter een duel wordt met vooral veel strijd.

"Wij hebben niet alleen een kans als we er vol op beuken. Als je ons spel dit seizoen bekijkt dan blijkt juist dat we geen typische vechtploeg hebben. We hebben weliswaar kracht, maar vooral voetballend kunnen we ons onderscheiden."

Zondag toonde FC Utrecht die kwaliteit ook weer tegen Ajax (2-2) toen op de valreep niet werd gewonnen. "Dat was weer een bevestiging van onze kwaliteiten", vindt Letschert.

"We hebben eerder dit seizoen thuis wel gewonnen van Ajax en ook PSV hebben we al verslagen. Feyenoord is dus de enige topclub waar we nog niet van gewonnen hebben. Dat moet zondag dan maar gebeuren. Drie keer is scheepsrecht."

Aanbellen

Letschert, die twee jaar geleden overkwam van Roda JC, merkte de afgelopen weken dat de finale leeft in Utrecht. "Op straat word ik steeds vaker aangesproken over de wedstrijd van zondag. Mensen bellen zelfs bij mijn huis aan om me succes te wensen. Het leeft hier echt."

Bij Letschert zelf, die vorige maand voor het eerst geselecteerd werd voor Oranje, zit de finale ook al langere tijd in zijn hoofd. "Ik heb nog nooit een wedstrijd gespeeld waarbij er zoveel op het spel stond. Het is een prachtige gelegenheid om mijn eerste prijs te pakken."

"Of dit seizoen ook voelt als mijn doorbraak? Nou, ik kan wel zeggen dat ik heel stabiel speel en me heb kunnen onderscheiden. Daar heb ik ook veel voor geïnvesteerd. Ik train extra en dat wordt uitbetaald. Dat extra trainen doen trouwens veel meer jongens hier bij Utrecht. We steken elkaar een beetje aan."

"Rubio Rubin traint veel, Sébastien Haller ook en Yassin Ayoub was ook lekker bezig voor zijn blessure. We tillen elkaar echt naar een hoger niveau bij Utrecht. Alleen moet dat zondag nog bekroond worden."

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie