Koopjesdrogisterij.nl stopt als sponsor van de vrouwenallroundploeg van iSkate. De online drogist wil een andere richting inslaan op het gebied van sponsoring.

"Eén van onze pijlers is juist dat Koopjesdrogisterij er voor iedereen is; we willen proberen nog dichter bij onze klanten te staan dan we nu al doen. Ook letterlijk dus. Daarom gaan we met onze sportsponsoring 'het land in' - we gaan veel geld beschikbaar stellen voor de breedtesport", aldus directeur Brenda Warmels.

Rhian Ket, operationeel directeur van iSkate, vindt het jammer dat de sponsor stopt maar begrijpt de beslissing. ‘"We zijn blij met de ondersteuning van Koopjesdrogisterij van de afgelopen jaren."

"Het team heeft goede successen gekend maar we begrijpen de keus om de breedtesport verder te gaan ondersteunen. Iets wat past bij een snelgroeiend merk."

Team Plantina

Afgelopen seizoen reden onder anderen Jorien Voorhuis, Linda de Vries en de onlangs gestopte Diane Valkenburg onder de vlag van Koopjesdrogisterij.nl. De overgebleven schaatsers worden waarschijnlijk onderverdeeld bij een van de andere ploegen die onder koepelorganisatie iSkate vallen.

Ket laat weten dat er een goede oplossing wordt gezocht voor de rijders van Koopjesdrogisterij.nl. "Team Plantina is daarbij zeker een mogelijkheid. Ook kan een aantal rijders naar onze opleidingsploegen.''

iSkate presenteerde deze week een nieuwe sprint- en allroundploeg. De sprinters gaan verder in Team Plantina, voor de allrounders is Continu de co-sponsor. De ploegen staan onder leiding van Gerard van Velde en Gianni Romme.