Atletico Madrid moet het woensdag tijdens de eerste confrontatie met Bayern München in de halve finale van de Champions League stellen zonder verdediger Diego Godin.

Godin viel woensdag in de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd bij Athletic Bilbao al na tien minuten geblesseerd uit. Daardoor mist hij de komende drie wedstrijden van de Spaanse club.

Naast het duel met Bayern moet Godin, die met Atletico in een felle titelstrijd met FC Barcelona en Real Madrid verwikkeld is, waarschijnlijk ook de thuiswedstrijden tegen Malaga (zaterdag) en Rayo Vallecano (30 april) aan zich voorbij laten gaan. 

De Uruguayaan heeft al een paar weken last van fysieke problemen. In de achtste finale van de Champions League tegen PSV viel Godin ook al uit met een hamstringblessure.

Hij was net op tijd hersteld voor de duels met FC Barcelona in de kwartfinale, maar tegen Bilbao ging het weer mis met de spier in zijn rechterbovenbeen. 

Mogelijk kan Godin tijdens de return op 3 mei in München wel weer meedoen.

Leiderschap

"Diego is een belangrijke kracht, we gaan zijn leiderschap missen. We hopen dat hij zo snel mogelijk terug is," zei trainer Diego Simeone vrijdag.

José Maria Giménez, landgenoot van Godin en ook een verdediger, keert zaterdag tegen Malaga na een blessure terug in de selectie van Atletico.