PEC Zwolle heeft het aflopende contract van Thanasis Karagounis met twee seizoenen verlengd. De 24-jarige Griek, die de afgelopen twee seizoenen door blessureleed slechts drie duels speelde, tekende bij tot medio 2018.

In het nieuwe contract is een optie opgenomen voor nog een extra seizoen, zo meldt PEC vrijdag op de site van de club.

Karagounis kwam tot dusver in achttien officiële duels voor PEC Zwolle in actie. De afgelopen twee seizoenen werd de aanvaller geplaagd door blessureleed, waardoor hij nauwelijks beschikbaar was.

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle reageerde opgetogen op het akkoord met Karagounis. "Thanasis heeft de afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt om weer volledig te herstellen van zijn zware knieblessures."

"Momenteel traint hij weer regelmatig met de groep mee en zijn herstel verloopt voorspoedig. We hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten en voelden er niks voor om hem transfervrij uit Zwolle te laten vertrekken. Hopelijk kunnen we komend seizoen weer veelvuldig van zijn acties genieten.''

Bewijzen

Karagounis vindt het bijzonder dat hij ondanks zijn fysieke malheur zijn contract heeft verlengd bij PEC.

"De directie, medewerkers, trainers en fans hebben vanaf de eerste dag dat ik in Zwolle ben het vertrouwen in me uitgesproken. Zelfs nadat ik tot twee keer toe te maken kreeg met blessureleed. Ik wil me in Nederland bewijzen en belangrijk worden voor PEC Zwolle."