Arsenal heeft donderdagavond de derde plek in de Premier League veroverd. De Londenaren waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor West Bromwich Albion. 

Alexis Sanchez tekende voor beide treffers. De Chileen schoot na zes minuten raak vanaf de rand van het strafschopgebied, nadat hij zich met een behendige actie had verlost van zijn directe tegenstander.

Na 38 minuten liet Sanchez doelman Ben Foster kansloos uit een vrije trap. De oud-speler van FC Barcelona staat momenteel op twaalf doelpunten in 26 competitiewedstrijden.

Arsenal was de hele wedstrijd veel beter dan West Bromwich Albion, maar verzuimde vaker te scoren tegen de huidige nummer veertien van Engeland. De thuisploeg ging vooral te slordig met de legio kansen om.

West Bromwich Albion kwam sporadisch voor het doel van Arsenal, maar was dan wel gevaarlijk. Arsenal bleef een tegendoelpunt echter bespaard. 

Arsenal-West Bromwich Albion in beeld

Derde plek

De ploeg van Arsene Wenger stijgt door de 2-0 zege naar de derde plek met 63 punten. Dat gaat ten koste van Manchester City, dat nu twee punten minder heeft. Manchester United staat vijfde met 59 punten. 

De ploeg van Louis van Gaal won afgelopen woensdag met 2-0 van Crystal Palace. 

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League