De spelers en staf van hekkensluiter SC Cambuur beseffen na de remise tegen Willem II (1-1) dat het ontlopen van degradatie nog een hels kwarwei gaat worden. 

''We zullen twee keer moeten winnen, onder meer uit bij PSV. Dan weet je dat het lastig wordt", zei aanvoerder Erik Bakker donderdagavond na afloop in Leeuwarden tegen FOX Sports.

De Graafschap, dat deze week met 2-0 wist te winnen op bezoek bij FC Utrecht, heeft nu vier punten meer dan hekkensluiter Cambuur. De ploeg uit Doetinchem speelt in de laatste competitiewedstrijd nog tegen Ajax. 

Bakker weet dat Cambuur niks opschiet met het gelijkspel tegen Willem II. "We hadden moeten winnen, maar de bal wilde er niet in." Bovendien verloor de ploeg voor rust drie spelers door blessures. ''Dat is tekenend voor ons seizoen. We moeten nu volle bak naar PSV. Er zijn wel meer gekke dingen gebeurd."

Ook Martijn Barto baalde flink van het resultaat tegen Willem II. "En dat is nog een understatement. We hadden moeten winnen. Het is te hopen dat we tegen PSV nog iets kunnen."

"Het is niet prettig om die degradatiedruk te voelen", vertelt Barto. "Dat gaat in je hoofd zetten en daar moet je je vanaf zetten tijdens een wedstrijd, maar dat is lastig."

Instelling

Ook Cambuur-trainer Marcel Keizer weet dat het ontlopen van degradatie heel lastig gaat worden, maar de coach vindt niet dat hij zijn ploeg iets kan verwijten. 

"Je kunt overal kritiek op hebben, maar niet op de instelling van mijn ploeg. Ook thuis tegen Excelsior zullen we nog volle bak gaan", zegt Keizer, die nog niet wil opgeven. 

"Nacompetitie is ver weg, maar het is nog niet gedaan. We moeten nog naar PSV, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal."