Michael van Gerwen heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Premier League. De Brabander won zowel zijn eerste als zijn tweede partij in Bournemouth: 7-2 en 7-5. Raymond van Barneveld zegevierde met 7-4 tegen Adrian Lewis. 

Van Gerwen pakte in zijn eerste partij tegen Wright de eerste leg en bleef daarna uitstekend gooien. De Brabander liep uit naar een 4-1 voorsprong met een gemiddelde van 110.

Wright deed daar niet veel voor onder met een gemiddelde van 108 en maakte er nog wel 4-2 van, maar dat bleek uitstel van executie. Van Gerwen liep snel uit naar 7-2. 

Later op de avond won Van Gerwen ook van Lewis, die wel meer legs pakte dan Wright: 7-5. Gary Anderson speelde gelijk tegen James Wade: 6-6. 

Van Gerwen staat momenteel tweede in het klassement met twintig punten. Phil Taylor heeft er 22 na zijn simpele 7-2 zege op Robert Thornton en plaatste zich daarmee al voor de play-offs. Die kan Van Gerwen ook bijna niet meer ontgaan. 

Van Barneveld

Het is nog maar de vraag of Raymond van Barneveld ook mee mag doen aan de play-offs. De Hagenaar greep wel de laatste strohalm door Lewis met 7-4 te verslaan.

Beide mannen gingen lang gelijkop, maar Van Barneveld doorbrak het evenwicht door op knappe wijze een 4-2 voorsprong te pakken. De Hagenaar gooide 141 uit. Die voorsprong gaf Van Barneveld niet meer uit handen.

Van Barneveld heeft nu elf punten en staat daarmee op de gedeeld voorlaatste plaats. In de laatste speelronde gaan de nummers één tot en met vier door naar de play-offs.