Volgens de Russische bond wordt de voorlopige schorsing van topsprinter Pavel Kulizhnikov opgeheven door de internationale bond ISU.

Alexej Kravtsov, voorzitter van de Russische schaatsbond, heeft tegen het Russische persbureau R-sport gezegd dat de 22-jarige Kulizhnikov, die begin dit jaar werd betrapt op het gebruik van meldonium, weer mag gaan schaatsen.

Ook de schorsing van shorttrackers Semen Jelistratov en Jekaterina Konstantinova wordt volgens Kravtsov opgeheven. Zij werden net als Kulizhnikov en veel andere Russische sporters betrapt op meldoniumgebruik.

Eerder deze maand maakte het wereldantidopingagentschap WADA al bekend dat sporters die voor 1 maart positief getest hebben op meldonium, dat pas sinds 1 januari 2016 op de verboden lijst staat, mogelijk een schorsing ontlopen.

172 sporters

Volgens het WADA is er niet genoeg bewijs dat meldonium na gebruik snel uit het lichaam verdwijnt. Het zou daardoor kunnen dat sporters in 2016 zijn betrapt op het middel terwijl ze het vorig jaar innamen. Dat was toen nog legaal. 

Vorige week meldde het wereldantidopingagentschap dat er al 172 sporters positief hebben getest op meldonium.