BERLIJN - Tennisser Martin Verkerk is drie tot vier maanden uitgeschakeld. Dat heeft zijn arts dinsdag in een ziekenhuis in Berlijn laten weten na de operatie aan zijn schouder. Het gewricht is bij de ingreep 'schoongemaakt'. "Het is allemaal meegevallen. We kunnen uitgaan van het positieve scenario", zei coach Nick Carr dinsdag na de operatie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"De arts heeft geen gekke dingen aangetroffen. Dat is een enorme opluchting. Hij zal er nu zo'n drie tot vier maanden uit zijn. In het slechtste geval had het tot acht maanden kunnen oplopen, maar gelukkig is dat niet het geval."

Herstel

Verkerk zal naar verwachting tot donderdag in het ziekenhuis blijven en kan daarna langzaam aan zijn herstel gaan werken. De Alphenaar heeft als sinds juli last van de schouder. Met het pijnlijke gewricht won hij nog wel de Dutch Open in Amersfoort, maar kwam daarna niet meer in actie. Met behulp van injecties hoopte Verkerk aanvankelijk een operatie te kunnen voorkomen. Toen die geen effect hadden, besloot hij toch onder het mes te gaan.