Dirk Kuijt vindt dat het seizoen van Feyenoord mislukt is als de Rotterdammers er zondag niet in slagen FC Utrecht te verslaan in de finale van de KNVB-beker. 

"De bekerfinale bepaalt of het seizoen geslaagd is", zei de Feyenoord-aanvoerder donderdag in Zeist bij de traditionele persconferentie in de aanloop naar de eindstrijd in De Kuip.

"We hebben het hele seizoen ergens naartoe gewerkt", vervolgde Kuijt. "Daar hebben we keihard voor geknokt. In de competitie was het niet constant genoeg, maar in de beker wel. Nu moeten we onszelf belonen.'"

De laatste hoofdprijs van Feyenoord dateert alweer van 2008, toen de club de KNVB-beker won. "Hopelijk beginnen we zondag aan een succesvolle reeks met meerdere prijzen'", zei de 35-jarige Kuijt.

"Het is de bedoeling zo'n prijs mee te nemen naar de toekomst. We zijn bezig aan een goede serie met overwinningen in uitwedstrijden bij Vitesse, FC Twente en ook FC Utrecht. Dit elftal verdient het het seizoen met een prijs af te sluiten."

Persconferentie voorafgaand aan bekerfinale in beeld

Ten Hag

Trainer Erik ten Hag gelooft op zijn beurt volledig in de bekerwinst van FC Utrecht, ook al was Feyenoord eerder dit seizoen in competitieverband al twee keer te sterk. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 3-2 en zegevierden in de Galgenwaard met 2-1. 

''Dat waren gelijkwaardige wedstrijden", vindt Ten Hag. "Als we goed zijn, dan kunnen we die beker zeker winnen. Tegen Ajax hebben we het afgelopen zondag (2-2 red.) ook laten zien."

Aanvoerder Willem Janssen merkt dat de bekerfinale behoorlijk leeft in Utrecht. ''De hele stad is in rep en roer. Het is nu aan ons om die beker ook te winnen.''

De bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht wordt zondag vanaf 17.00 uur (aftrap 18.00 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Ben jij dan in Rotterdam en wil je de sfeer op straat, rond het stadion, in de kroeg of vanaf een andere plek vastleggen? Download dan nu de NUlive-app (Android of iOS) en gebruik hem zondag rond de finale. Dan komen jouw beelden terug in de livestream op NU.nl.