Feyenoord-spits Michiel Kramer kan zondag ondanks een mogelijke schorsing gewoon de KNVB-bekerfinale spelen tegen FC Utrecht. 

De tuchtzaak vanwege het incident tussen Kramer en Groningen-speler Etiënne Reijnen is namelijk uitgesteld tot komende dinsdag.

De als getuige opgeroepen Reijnen is ziek, waardoor de zaak donderdagavond niet kan doorgaan.

De 27-jarige Kramer moet voor de tuchtcommissie verschijnen omdat hij zaterdag tegenstander Reijnen bij zijn keel greep in de wedstrijd tussen beide clubs.

Beroep

Overigens kondigde trainer Giovanni van Bronckhorst al aan dat Feyenoord waarschijnlijk in beroep zou gaan in geval van een schorsing voor Kramer.

Dat zou ook al betekenen dat Kramer de bekerfinale gewoon kon spelen, want ook dan zou een uitspraak in de zaak over het weekend heen getild worden.

De bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht wordt zondag vanaf 17.00 uur (aftrap 18.00 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Ben jij dan in Rotterdam en wil je de sfeer op straat, rond het stadion, in de kroeg of vanaf een andere plek vastleggen? Download dan nu de NUlive-app (Android of iOS) en gebruik hem zondag rond de finale. Dan komen jouw beelden terug in de livestream op NU.nl.