Philippe Gilbert zal zondag niet aan de start staan van de laatste voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De 33-jarige renner van BMC heeft nog te veel last van een vingerbreuk en richt zich volledig op zijn herstel.
 

De Belg hield vorige week vrijdag drie breukjes in zijn vinger over aan een incident met voorbijgangers tijdens een trainingsrit. Door de breuk kan Gilbert niet optimaal op zijn fiets zitten.

"Voor Gilbert is het beter als hij zondag niet van start gaat", zei teamarts Max Testa donderdag over de voormalig wereldkampioen, die ondanks zijn blessure nog wel aan de start van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl stond.

"Maar in die koersen kon hij niet goed recht op zijn fiets zitten. Hierdoor heeft hij wat last van zijn rug. We hebben samen besloten dat het beste voor Philippe is dat hij zich nu gaat richten op zijn herstel met het oog op de Giro d’Italia."

Realistisch

Gilbert moest in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl vroeg lossen. "Ik moet realistisch zijn en me gaan focussen op mijn herstel. Zo kan ik in goede vorm terugkeren voor de Giro. Op de manier als de afgelopen races kan ik niet op mijn best racen en ook mijn team niet helpen", liet Gilbert weten.

Joey Rosskopf zal zondag bij BMC de plek van Gilbert innemen tijdens de 102e editie van Luik-Bastenaken-Luik.