Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PSV

Voetbal Energiedirect volgt Philips op als shirtsponsor PSV

Energiedirect is de nieuwe shirtsponsor van PSV. Het Nederlandse energiebedrijf is de opvolger van Philips.
Door NU.nl

"Dit is een mooie en historische dag voor PSV. We hebben met Energiedirect.nl een nieuwe hoofd- en shirtsponsor", zei algemeen directeur Toon Gerbrands donderdag op een persconferentie in het Philips Stadion.

Het contract met Energiedirect loopt tot medio 2019. "PSV krijgt in die periode gegarandeerd zes miljoen euro per jaar", vertelde Gerbrands. "Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot zeven miljoen euro."

PSV was een jaar op zoek naar een nieuwe shirtsponsor nadat Philips in april 2015 bekendmaakte medio 2016 te stoppen. 

"Een jaar lijkt lang", zei Gerbrands. "Maar in de wereld van de grote sponsoren is dat relatief kort. Het zoeken van een nieuwe hoofdsponsor is een lang proces met grote belangen en grote bedragen. Er zijn veel gesprekken geweest en dat kost tijd."

De naam van Energiedirect zal alleen op de voorkant van het shirt van PSV staan. Gerbrands en PSV zijn nog op zoek naar een rugsponsor. Tot vorig jaar stond daar de naam van het bedrijf Freo. "De achterkant van het shirt is nog beschikbaar. Als die deal ook valt dan hebben we bij elkaar een megadeal voor het shirt."

Toon alleen het PlaatjeToon alleen het Plaatje
PSV presenteert nieuwe shirtsponsor
PSV presenteert nieuwe shirtsponsor

Stadion

Tot het eind van het seizoen is Philips nog hoofdsponsor van PSV. Het elektronicaconcern, dat sinds 1982 op het shirt prijkt, blijft echter ook de komende tien jaar verbonden aan de regerend landskampioen. Het Philips Stadion behoudt bijvoorbeeld zijn naam.

Philips stond in 1913 aan de basis van de oprichting van PSV (Philips Sport Vereniging). Gerbrands zei te begrijpen dat het vertrek van Philips van het shirt enig sentiment met zich meebrengt. "Als je 34 jaar op een shirt hebt gestaan dan zorgt dat voor emotie."

"Iedereen mag er ook wat van vinden, maar het is ook duidelijk dat we met Energiedirect.nl een mooie stap zetten. Vorig jaar was er ook emotie toen Nike na twintig jaar stopte als kledingsponsor, maar feit is dat we nu met Umbro 30 procent meer omzet draaien."

Shirtsponsors PSV door de jaren heen

Lees meer over:

PSVPhilips

Aanbevolen artikelen