Yannick Mertens ontkent dat hij iets te maken heeft met matchfixing, nadat de Nederlandse tennisbond (KNLTB) woensdag melding maakte van een verdachte dubbelpartij van de Belg met zijn Nederlandse partner Mark Vervoort.

"Zoals sommigen onder jullie heb ik het spijtige nieuws omtrent mijn persoon ook moeten vernemen via de pers", schrijft de 28-jarige Mertens op zijn Facebook-pagina.

"Ik ben totaal verrast, heb geen weet van valse praktijken en heb er al zeker niks mee te maken."

De KNLTB meldde woensdag dat de verdachte partij van Mertens en Vervoort een duel betreft in de eerste ronde van het challengertoernooi in Turijn. De Belg en de Nederlander verloren in twee sets (6-3 en 6-4) van de Italianen Edoardo Eremin en Lorenzo Sonego.

Tijdens de partij werden verdachte gokpatronen geconstateerd. Ook bleek de inzet bij een gokwebsite extreem hoog (circa 91.000 euro).

Tennis Integrity Unit

In tegenstelling tot Mertens zwijgt Vervoort vooralsnog. De KNLTB heeft ook nog geen contact met hem gehad.  "Dat ligt in deze situatie ook niet voor de hand'', zegt een woordvoerster van de KNLTB. De tennisbond heeft het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit op de hoogte gebracht van de zaak.

De 25-jarige Vervoort is de nummer 141 op de wereldranglijst in het dubbelspel. Mertens is de mondiale nummer 229.