Manuel Neuer heeft een nieuw, verbeterd contract getekend bij Bayern München. Hierdoor ligt de doelman tot medio 2021 vast bij 'Der Rekordmeister'. 

De verbintenis van de 30-jarige Neuer liep tot medio 2019 en is nu dus opengebroken en verlengd met twee jaar, zo meldt Bayern München woensdag op de site van de club.

"Ik voel me zeer goed bij Bayern en ben blij dat we dat nu bevestigd hebben met deze contractverlenging", reageert de goalie.

"We zijn dit seizoen nog in de race voor alle prijzen en dat blijft ook het grote doel in de komende jaren. Ik verheug me op de toekomst bij Bayern."

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is blij dat zijn club "de beste keeper ter wereld" langer heeft weten vast te leggen. "We zijn meer dan tevreden over zijn prestaties."

Schalke

Volgens Bild zal Neuer in München nu zo'n vijftien miljoen euro per jaar gaan opstrijken. Dat is evenveel als grootverdiener Thomas Müller.

Neuer kwam in 2011 voor een slordige dertig miljoen over van Schalke 04. 

Met Bayern won de 64-voudig international tot nu toe drie keer de Duitse titel, drie keer de Duitse beker, eenmaal de Champions League en een keer de wereldbeker voor clubteams.

City

De doelman plaatste zich dinsdag met Bayern ten koste van Werder Bremen (2-0) voor de finale van de DFB-Pokal en is daardoor nog in de race om dit seizoen drie grote prijzen te winnen. 

Naast Neuer liggen ook Jérôme Boateng, Müller, David Alaba en Javier Martinez tot medio 2021 vast bij Bayern. "Alle belangrijke spelers hebben we zeer, zeer lang aan Bayern verbonden. De fans hoeven zich geen zorgen te maken", zegt Rummenigge.

De keeper van het Duitse nationale elftal maakt met zijn contractverlenging ook een einde aan speculaties in Engelse media dat hij komende zomer met trainer Josep Guardiola zou meerverhuizen naar Manchester City.