Jan van Halst gaat serieus nadenken over het aanbod van FC Twente om een dubbelfunctie van commercieel en technisch directeur te gaan vervullen bij de club uit Enschede.

"Als de club de licentie behoudt, ga ik er serieus over nadenken. Ik heb er vijftien jaar gewerkt, Twente gaat me aan het hart", aldus Van Halst tegenover Voetbal International.

Van Halst (47) vertrok in 2011 als manager algemene en commerciële zaken bij FC Twente omdat hij niet achter het beleid van toenmalig voorzitter Joop Munsterman stond.

Momenteel is de voormalig middenvelder analist bij FOX Sports en werkt hij voor Lagardère, een bedrijf dat onder meer gespecialiseerd is in sportmanagement. Die functies moet hij neerleggen als hij bij de club uit Enschede gaat werken.

Vorige week meldde TC Tubantia dat Van Halst in beeld is bij FC Twente voor de dubbelfunctie. Hij bevestigt dat nu, maar de analist heeft nog veel vragen.

"Er zijn meer overwegingen die ik moet maken. Hoe komt het bestuur van FC Twente eruit te zien? Wat is het financiële en dus het technische perspectief?"

Jacobs

Naar verluidt is het de bedoeling dat Onno Jacobs na 1 mei in dienst van de club blijft als financieel directeur. Sinds begin dit jaar is de voormalig bestuurder van Feyenoord actief als interim-directeur.

Ted van Leeuwen zou verder gaan als technisch manager, met Van Halst boven zich.

Straffen

FC Twente krijgt pas op maandag 9 mei, na het einde van de lopende competitie, uitsluitsel van de licentiecommissie.

De club kreeg eerder deze maand opnieuw drie punten in mindering opgelegd omdat de commissie oordeelde dat de club weer niet tijdig had voldaan aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel.

Vorig seizoen gebeurde dat ook al twee keer wegens wanbeleid. Een nieuwe overtreding zou ook het verlies van de proflicentie betekenen.