PSV-trainer Phillip Cocu was dinsdagavond tevreden over de 2-0 overwinning van zijn ploeg op Vitesse, maar had graag meer doelpunten gezien.

"Over de inzet en arbeid was ik zeer te spreken. We hebben er bijna het maximale uitgehaald. In de slotfase kregen we nog twee goede mogelijkheden, waarvan er minimaal één raak had moeten zijn", aldus Cocu tegenover FOX Sports.

"Vitesse is goed in het positiespel, maar staat soms uit organisatie bij balverlies. Dat zorgde voor kansen en daardoor hebben we ook het duel beslist. Daar gaat het uiteindelijk om: de wedstrijd winnen."

Ook spits Luuk de Jong, tegen Vitesse trefzeker uit een penalty, had graag gezien dat PSV meer gescoord had met het oog op de titelstrijd met Ajax, die op doelsaldo beslist kan worden. De Eindhovenaren staan zes gemaakte doelpunten achter op de Amsterdammers.

"Je kan wel direct beginnen met het doel om veel goals te maken, maar zo werkt het niet. Je hebt wel eens dagen dat het moeizamer gaat en dan moet je eerst maar eens zorgen dat je één goal maakt en dat je de wedstrijd wint", zei De Jong.

"Natuurlijk hadden we met de kansen die we hadden meer moeten scoren. Iedereen baalt verschrikkelijk van die gemiste kansen. Toch winnen we gewoon weer en de druk ligt nu weer bij Ajax. Uiteindelijk gaat het om de winst, want zo makkelijk is dat nog niet."

Extra druk

Cocu houdt zich naar eigen zo min mogelijk bezig met Ajax. "We hebben alle energie nodig voor onze wedstrijden. Als het aan ons ligt pakken we elke wedstrijd drie punten. Het is spannend en wellicht heeft deze zege invloed. Misschien is het een klein beetje extra druk voor Ajax, we zullen het woensdag zien."

De Jong rekent in de laatste drie competitieduels nog steeds op een misstap van Ajax. “We hebben de druk op Ajax maximaal opgevoerd, Zij hebben woensdag weer een lastige wedstrijd. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat wij kampioen worden als we de laatste twee wedstrijden ook winnen.”

Ajax speelt woensdagavond om 20.45 uur een uitduel met sc Heerenveen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie