Alejandro Valverde kan woensdag historie schrijven door als eerste renner de Waalse Pijl vier keer te winnen, maar hij hecht meer waarde aan zijn voorbereiding op de Giro d'Italia.

De 35-jarige Spanjaard verkeert wel in een goede vorm, getuige zijn twee ritzeges en de eindwinst van afgelopen weekend in de Ronde van Castilië en Leon, maar tempert zelf de verwachtingen.

"Ik houd van deze koers, heb er veel geluk gehad, maar dit jaar is het grote doel de Giro", aldus de coureur van Movistar.

Valverde voorspelt daarmee alvast dat hij woensdag geen al te grote risico's zal nemen in de Ardennenklassieker, die traditioneel eindigt op de steile Muur van Huy.

"We zullen zien. Mijn voorbereiding op de Giro verloopt in ieder geval geweldig, zeker met de winst in Castilië. In de Waalse Pijl tref ik renners van een ander kaliber."

Valverde won de Waalse Pijl in 2006, 2014 en 2015. Vier andere renners slaagden er eveneens in de koers drie keer te winnen: Marcel Kint, Eddy Merckx, Moreno Argentin en Davide Rebellin.