Astana heeft de openingsrit van de Ronde van Trentino gewonnen. De Kazachse ploeg, onder leiding van kopman Vincenzo Nibali, was de snelste in de ploegentijdrit in de Italiaanse streek. 

Met een tijd van 13.5 minuut bleef Astana nummer twee Team Sky van kopman Mikel Landa veertien seconden voor. AG2R eindigde derde in dezelfde tijd als Sky. 

Landa reed in 2014 en 2015 nog in dienst van Astana.

Valerio Agnoli kwam als eerste over de streep namens de Kazachen, waardoor hij woensdag de leiderstrui draagt in de tweede etappe. De Ronde van Trentino eindigt vrijdag.

Ronde van Kroatië

Giacomo Nizzolo schreef dinsdag de eerste etappe van de Ronde van Kroatië op zijn naam. De Italiaan van Trek-Segafredo versloeg in de nauwe straatjes van Varazdin Mark Cavendish en de Belg Timothy Dupont in een massasprint.

De Canadees Guillaume Boivin was de laatste overblijver van een kopgroep en hield het vol tot ongeveer drie kilometer voor de streep.

Daar lagen echter kansen voor de sprinters en die zetten hun ploegen dus voorop. Daarin bleek Nizzolo de sterkste en dus mag hij ook de leiderstrui aantrekken.

Coen Vermeltfoort was de beste Nederlander in Kroatië. De renner van Cyclingteam De Rijk kwam als zesde over de streep.

De Ronde van Kroatië telt zes etappes en duurt tot en met zondag.