Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt van de onrust rond de directie van de club en het vooronderzoek naar spits Michiel Kramer in de week voor de bekerfinale tegen FC Utrecht.

Afgelopen weekend meldde FOX Sports dat de club na de finale van zondag afscheid zal nemen van algemeen directeur Eric Gudde en technisch directeur Martin van Geel.

"Door die onrust is het niet een week zoals ik van tevoren voor me zag", aldus Van Bronckhorst dinsdag op een persconferentie in aanloop naar het Eredivisieduel met Heracles Almelo van woensdag.

"Of het nu klopt of niet dat de directie ontslagen wordt, het is zoals het is. En daar gaan we mee om. De wedstrijden zijn nu belangrijker. Alles eromheen heeft geen invloed op ons", zei de 41-jarige trainer.

Van Bronckhorst wilde niet vooruitlopen op de mogelijke uitkomst van het vooronderzoek van de tuchtcommissie naar Kramer, die een schorsing boven het hoofd hangt vanwege het "vermeend bij de keel grijpen" van verdediger Etiënne Reijnen in het thuisduel met FC Groningen (1-1).

"Kramer moet niet in die situaties komen, dat is het belangrijkste. In mijn ogen was dit geen rode kaart, maar ik heb hem er wel op aangesproken. Als je ziet hoe veel Kramer krijgt te verduren in een wedstrijd, dan gebeurt er wel eens wat", zei de trainer.

Kongolo

Feyenoord heeft nog vier punten uit de laatste drie Eredivisieduels om de derde plaats veilig te stellen. De voormalig verdediger is er nog uit in welke opstelling zijn ploeg woensdag aantreedt in het uitduel met Heracles. "Dat heeft met de bekerfinale van zondag te maken, maar ook met andere zaken. Winnen van de beker is belangrijker dan de derde plek, maar we willen allebei bewerkstelligen."

Van Bronckhorst kan in Almelo in ieder geval weer beschikken over Terence Kongolo, die volledig hersteld is van zijn hamstringblessure.

Tot slot ging de trainer ook nog in op de invloed van adviseur Dick Advocaat op de resultaten van de afgelopen tijd. "Eigenlijk is er weinig veranderd sinds zijn komst. We zijn op dezelfde manier blijven werken. De komst van Dick heeft wel rust gebracht en de aandacht verlegd. Dat hadden we wel nodig."

Het duel tussen Heracles Almelo en Feyenoord begint woensdag om 19.45 uur in Almelo.