sc Heerenveen-trainer Foppe de Haan hoopt dat zijn ploeg woensdagavond met lef en bravoure speelt tegen Ajax, dat zich geen puntenverlies kan permitteren in de titelstrijd.

"Winnen is een heidens karwei, Ajax houdt vaak de nul en pikt altijd een goaltje mee. Ajax speelt in uitwedstrijden ook behoudender dan vroeger, veel meer op resultaat", aldus de 72-jarige coach dinsdag op de website van Heerenveen.

Met dit gegeven hoopt De Haan vooral dat de aanhang van Heerenveen woensdag een leuke avond beleeft. "We willen de fans een mooie avond bieden. De mensen moeten, ook al verliezen we, met een goed gevoel naar huis."

Heerenveen staat twaalfde in de Eredivisie en heeft de resterende drie duels weinig meer om voor te spelen. Ajax daarentegen is met PSV verwikkeld in een spannende titelstrijd.

"Ajax zit niet in de beste periode, dat kan met spanning te maken hebben", denkt De Haan. "Wij kunnen vrijuit spelen en moeten met bravoure en lef voetballen. Als je lef toont ben je volgens mij nooit kansloos."

Jerry St. Juste moet het duel met de Amsterdammers aan zich voorbij laten gaan. De 19-jarige speler liep zondag tegen Excelsior een enkelblessure op.

Feest

Voor De Haan zijn de komende wedstrijden zijn laatste als trainer van Heerenveen. De Fries nam in oktober de taken over van Dwight Lodeweges en wordt op zijn beurt in de zomer opgevolgd door huidig Willem II-coach Jurgen Streppel.

De Haan is blij dat Ajax en FC Groningen (1 mei) nog langskomen tijdens zijn afscheidstournee.

"Dat zijn mooie duels om af te sluiten. Leuker, en dat is niet denigrerend bedoeld, dan NEC-thuis. Ajax en Groningen zijn wedstrijden die leven, ik hoop dat we er op het veld een mooi feest van kunnen maken."

sc Heerenveen-Ajax begint woensdag om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie