FC Twente heeft van de gemeente Enschede definitief tot 31 december de tijd gekregen om gebruik te maken van de garantstelling van 32 miljoen euro. 

De gemeenteraad stemde in met het voorstel van het college om de termijn te verlengen van 1 mei tot eind dit jaar. Dat geeft de financieel geplaagde voetbalclub wat meer tijd en ruimte om orde op zaken te stellen.

Enschede stemde eind vorig jaar in met een reddingsplan voor FC Twente. Om een faillissement te voorkomen, besloot de gemeente garant te staan voor een bedrag van 32 miljoen euro.

De club kan hierdoor de gemeentelijke lening van 17 miljoen die het kreeg voor de bouw van het stadion direct aflossen en andere schulden herfinancieren. Als FC Twente ophoudt te bestaan, zou de gemeente die 17 miljoen niet terugzien.

FC Twente werkt aan een schuldsanering en moet voor 1 mei een akkoord hebben met de schuldeisers en een sluitende begroting kunnen presenteren, anders trekt de KNVB de licentie in. Daarnaast werkt de club aan een nieuwe bestuursstructuur.

De licentiecommissie van de KNVB beslist op 9 mei of Twente kan verdergaan. 

De cluib uit Enschede kreeg begin deze maand drie winstpunten in mindering opgelegd, omdat het weer niet tijdig had voldaan aan een doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel. Vorig seizoen gebeurde dat ook al twee keer wegens wanbeleid. Een nieuwe overtreding zou het verlies van de proflicentie betekenen.