Zonder de geblesseerde Stephen Curry hebben de Golden State Warriors maandagavond ook de tweede confrontatie tegen de Houston Rockets in de play-offs van de NBA gewonnen.

De titelverdediger, die in het reguliere seizoen historie schreef door liefst 73 van de 82 wedstrijden te winnen, zegevierde in de eigen Oracle Arena met 115-106.

De Warriors namen daardoor een voorsprong van 2-0 in de best-of-seven-serie. Donderdag volgt de derde ontmoeting.

Curry bleef in Oakland aan de kant vanwege een enkelblessure, zaterdag opgelopen tijdens het eerste duel met de Rockets. Golden State Warriors begon de play-offs toen met een ruime overwinning (104-78).

Curry probeerde het maandag wel in de warming-up, maar zijn rechterenkel bleek niet voldoende hersteld.

Klay Thompson nam de taak van Curry over met 34 punten, Draymond Green maakte twaalf punten en noteerde veertien rebounds.

Mavericks

De Dallas Mavericks brachten de stand in de serie tegen de Oklahoma City Thunder op 1-1 door een benauwde 85-84 zege in Oklahoma City.

Even dacht Thunder te hebben gewonnen, maar het trefzekere schot van Steven Adams viel net buiten de tijd. Adams had de bal die hij door de basket gooide nog net in zijn hand toen de zoemer ging, zo bleek na bestudering van de beelden.

Die fractie van een seconde bleek het verschil tussen winst en verlies in Oklahoma City.

Ook bij de Toronto Raptors tegen de Indiana Pacers staat het 1-1 doordat de Pacers de tweede wedstrijd met 98-87 verloren.