Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat het voor de Formule 1 beter is als voorlopig alles bij het oude blijft en de geplande grondige technische vernieuwingen in 2017 niet worden uitgevoerd.

"We kunnen er beter met onze vingers van afblijven", aldus Wolff, die erop wijst dat stabiele regels de competitie spannender maken.

"Dat zien we dit jaar. We hebben drie heerlijke races gezien; de verschillen tussen de topteams zijn echt kleiner geworden. We moeten nu even niets veranderen.''

Het definitieve besluit over de hervormingen wordt eind april genomen door de Formule 1 en de autosportbond FIA. Er bestaan plannen om de wagens een aerodynamischer uiterlijk te geven, waardoor ze nog sneller worden, maar ook moeilijker te besturen.

"Als we in 2017 weer van alles gaan veranderen, bestaat de kans dat er weer één team met de beste oplossing komt en de races zal domineren", vreest Wolff.

Hegemonie

De Oostenrijkse teambaas verwijst daarmee naar de hegemonie van zijn eigen renstal in 2014, toen Formule 1 een nieuwe turbomotor introduceerde en Mercedes verreweg de beste motor en snelste auto had ontwikkeld. Dat jaar wonnen de coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg bij elkaar zestien races.

Ook vorig jaar waren de Mercedessen onnavolgbaar en dit jaar staat Mercedes met Rosberg met 75 punten soeverein op de eerste plaats in de WK-stand.

De Duitser heeft mede dankzij zijn overwinning zondag bij de Grand Prix van China een flinke voorsprong op zijn teamgenoot en regerend wereldkampioen Hamilton, die met 39 punten tweede staat.