Rafael Nadal is blij dat hij weer de weg omhoog heeft gevonden na bijna een jaar zonder toernooizege. De 29-jarige Spanjaard schreef zondag het Masterstoernooi van Monte Carlo op zijn naam.

"Dit is heel belangrijk voor mijn zelfvertrouwen", zei Nadal, die in de finale in drie sets (7-5, 5-7 en 6-0) afrekende met Gaël Monfils. Hij moest daar diep voor gaan.

"De eerste twee sets waren ongelooflijk zwaar, maar daarna ging mijn forehand lopen en durfde ik winners te slaan. Het was een fantastische finale van een fantastisch toernooi."

Het was al de negende keer dat Nadal de sterkste was in Monte Carlo. In 2005 pakte hij zijn eerste Masterstitel in de Monegaskische hoofdstad.

"Dit is een heel speciale zege voor me. Ik houd echt van dit toernooi. Ik heb hier veel succes geboekt, maar de laatste jaren ook geworsteld. Nu ben ik terug. Hopelijk kan ik de stijgende lijn de komende toernooien voortzetten."

Deze week komt Nadal opnieuw in actie bij het toernooi van Barcelona. De veertienvoudig Grand Slam-winnaar blijft ondanks zijn zege in Monte Carlo de nummer vijf van de wereld.