Anwar El Ghazi heeft goede hoop dat Ajax er na het puntenverlies van zondag tegen FC Utrecht (2-2) wel in slaagt om de laatste drie wedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten en de titel te pakken.

"Niet normaal. Het gaat nu om het doelsaldo", zegt El Ghazi in gesprek met NU.nl. "We moeten gewoon drie keer op rij winnen, het maakt niet uit hoe. Geen steek meer laten vallen."

De 20-jarige vleugelspeler beseft wel dat woensdag met sc Heerenveen opnieuw een lastige horde wacht. "Net als Utrecht heeft Heerenveen aardig wat kwaliteit, dat laten ze vooral de laatste weken zien. Het wordt niet makkelijk. Er zal ook druk zijn, maar die druk is er al weken. Daar kunnen wij mee omgaan."

Toch ging het tegen FC Utrecht bijna mis voor Ajax, dat zes minuten voor tijd nog met 2-0 achter stond in de Arena.

"Op dat moment dacht ik niet meer dat we nog een punt zouden pakken", vertelt El Ghazi. "Het werd alles of niets met lange ballen op Mike van der Hoorn en dan voor de tweede bal gaan. Dat pakte gelukkig goed uit. Davy Klaassen schoot hem uitstekend in en daarna kwam het alsnog goed doordat we een strafschop kregen."

Video: De Boer spreekt van 'omstreden strafschop' Milik

Boosheid

De penalty was na afloop hét gespreksonderwerp in de Arena omdat arbiter Danny Makkelie naar de stip wees, terwijl Willem Janssen de bal had gespeeld in duel met Arek Milik. El Ghazi heeft begrip voor de frustratie bij de bezoekers.

"In het veld dacht ik nog dat het een penalty was, maar eenmaal terug in de kleedkamer hoorde ik al dat het geen overtreding was. Ik snap daarom de boosheid bij FC Utrecht en misschien ook wel bij PSV. Maar ja, dat is ook voetbal. De ene keer zit het mee en soms zit het tegen. Gelukkig pakte het dit keer allemaal in ons voordeel uit."

El Ghazi kan dan ook niet ontevreden zijn met een punt. "Het spel was lange tijd niet goed, maar uiteindelijk hebben we wel doorzettingsvermogen getoond en gelijkgespeeld. Daardoor zitten we nog steeds goed in de race om de titel."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie