Teambaas Franz Tost van Toro Rosso was zondag erg tevreden over het optreden van zijn coureurs Max Verstappen en Carlos Sainz in de Grand Prix van China.

De 18-jarige Nederlander eindigde na een inhaalrace op het circuit in Shanghai als achtste en pakte daarmee vier punten. Sainz eindigde als negende en pakte twee punten.

"Een resultaat om erg tevreden mee te zijn. We hebben laten zien dat onze auto competitief is. Het team en de coureurs hebben een goede prestatie neergezet", aldus Tost tegenover Verstappen.nl.

"Helaas verloor Verstappen na een goede start wat plaatsen door de crash van de twee Ferrari’s. Sainz had een goede positie totdat de safety car op de baan kwam. Hij had daarna ook nog last van Nico Hülkenberg, die vlak voor hem erg langzaam reed in de pitstraat. Dat kostte hem veel plaatsen."

"Gelukkig wisten beide coureurs goed terug te komen en kwamen ze als achtste en negende over de finish. We kijken uit naar de Grand Prix van Rusland over twee weken in Sochi. Dan verwachten we weer een goede prestatie van ons team."

Middenmoot

De 60-jarige Oostenrijker concludeerde na de race dat de teams in de middenmoot van de Formule 1 elkaar niet veel ontlopen. "Het is een gevecht tussen Williams, Force India, Haas, McLaren en onszelf. We moeten daardoor tijdens de volgende races erg geconcentreerd rijden."

Verstappen bezet na drie races de negende plaats in de WK-stand met dertien punten. Leider Nico Rosberg, winnaar in China, heeft de maximale score van 75 punten. Sainz heeft vier punten en staat twaalfde.