De basketballers van de Golden State Warriors zijn de play-offs in de NBA zaterdag begonnen met een ruime zege (104-78) op Houston Rockets. 

De winst werd overschaduwd door het uitvallen van sterspeler Stephen Curry. De pointguard stapte met 24 punten op zak kort voor de pauze van het veld met een gekwetste enkel.

Na onderzoek keerde hij in het derde kwart nog even terug, maar na nog geen drie minuten besloot coach Steve Kerr zijn belangrijkste speler naar de kant te halen. De Warriors leidden op dat moment al comfortabel met 65-39.

Curry nam eerst nog plaats op de bank maar verdween voortijdig naar de kleedkamer. De ernst van de blessure is nog niet bekend.

Kerr zei na de wedstrijd dat Curry zijn enkel had verdraaid. "Ik weet niet hoe ernstig het is. Laat ik zeggen dat hij voor de volgende wedstrijd een twijfelgeval is. Als er ook maar enig risico bestaat dat er erger wordt, laat ik hem niet spelen.'' Het tweede duel in de best-of-seven-serie is maandag.

Raptors

De Toronto Raptors gingen in eigen huis verrassend met 100-90 onderuit tegen de Indiana Pacers. De nummer twee van de Eastern Conference had tot diep in het derde kwart de leiding in handen, maar verloor toen het initiatief.

Paul George was bij de Pacers met 33 punten de grote man. Hij was goed voor vier driepunters.

De nummer vier van de Eastern Conference, Atlanta Hawks, won nipt met 102-101 van de Boston Celtics. In de Western Conference was Oklahoma City Thunder met 108-70 van de Dallas Mavericks.

Eerste ronde play-offs NBA:

Eastern Conference
Cleveland Cavaliers (1) - Detroit Pistons (8)
Toronto Raptors (2) - Indiana Pacers (7) 90-100
Miami Heat (3) - Charlotte Hornets (6)
Atlanta Hawks (4) - Boston Celtics (5) 102-101

Western Conference
Golden State Warriors (1) - Houston Rockets (8) 104-78
San Antonio Spurs (2) - Memphis Grizzlies (7)
Oklahoma City Thunder (3) - Dallas Mavericks (6) 108-70
Los Angeles Clippers (4) - Portland Trail Blazers (5)