Vincent Janssen leverde zaterdagavond met vier doelpunten een cruciale bijdrage aan de 5-1 zege van AZ op PEC Zwolle. De huidige topscorer van de Eredivisie merkt dat hij goed in zijn vel zit. 

"Het gaat hartstikke lekker. Dat komt ook door mijn teamgenoten, die me ontzettend helpen door me te zoeken. Tegen PEC zag je weer dat het mooie resultaten kan opleveren", zei Janssen na afloop tegen FOX Sports.

Door zijn vier goals van zaterdagavond staat Janssen nu op 25 doelpunten. Dat zijn er drie meer dan PSV-spits Luuk de Jong. Janssen verdeelde zijn doelpunten tegen PEC over twee helften. 

''Tweemaal eerder heb ik een hattrick gemaakt, maar vier keer scoren is nieuw voor me. Ik probeer gewoon altijd mijn eigen spelletje te spelen. Dat betekent goals maken en daarbij ook aanspeelbaar zijn voor het team. Dat is aardig gelukt", aldus Janssen.

Wegens zijn prestaties dit seizoen wordt Janssen in verband gebracht met een zomerse transfer, maar zelf is hij daar totaal niet mee bezig. "Met AZ misschien nog wel als derde in de competitie eindigen is op dit moment mijn prioriteit nummer één. De rest komt vanzelf wel. Of niet."

De Alkmaarders staan vierde met vijftig punten. De achterstand op nummer drie Feyenoord is met nog drie duels te gaan zes punten.

Veldwijk

Tegen PEC maakte Janssen drie doelpunten door PEC-doelman Mickey van der Hart te verschalken, maar bij de laatste treffer stond spits Lars Veldwijk onder de lat.

Van der Hart veroorzaakte een penalty en kreeg rood, maar trainer Ron Jans had al drie keer gewisseld. Daarom trok Veldwijk de keeperhandschoenen aan. Janssen schoot de strafschop binnen, maar had toch complimenten over voor de spits.

"Veldwijk pakte nog een paar aardige ballen en dat heb ik hem ook in het veld gezegd", aldus Janssen. "Dat kon hij volgens mij wel waarderen. Vandaag had hij het lastig, maar ik ben als mede-spits erg gecharmeerd van hem."