Dirk Kuijt was na het puntenverlies van Feyenoord tegen FC Groningen (1-1) niet te spreken over zijn eigen spel en de eerste helft van de Rotterdammers.

"Ik had wel drie of vier doelpunten kunnen maken. Normaal gesproken ben ik scherp voor het doel, maar vandaag helaas niet", baalde de aanvoerder na afloop tegen FOX Sports

Feyenoord begon matig aan de wedstrijd in eigen huis. Het creëerde weinig grote kansen en was slordig in balbezit. Michael de Leeuw bracht FC Groningen dan ook op voorsprong na 25 minuten spelen.

"De eerste helft was echt niet goed", beaamde Kuijt. "Ik snap er eigenlijk niets van. Op de training deze week waren we hartstikke scherp, maar dat was niet te zien aan de beginfase. Op basis van de tweede helft verdienden we misschien wel de zege."

Bekerfinale

Tonny Vilhena maakte nog wel de gelijkmaker, maar het was niet genoeg voor drie punten. Kuijt baalt van het puntenverlies, maar denkt ook dat het nuttig kan zijn met het oog op de bekerfinale tegen FC Utrecht van zondag 24 april. 

"Dit gelijkspel geeft natuurlijk geen goed gevoel, maar misschien is het ook wel handig dat we even worden wakker geschud. We weten dat we in de bekerfinale moeten knallen."

Trainer Giovanni van Bronckhorst vond het puntenverlies van zijn ploeg niet per se onterecht. ''Op basis van de tweede helft hadden we moeten winnen. Maar het was misschien ook een heel moeilijk verhaal geworden als Groningen er 2-0 van had gemaakt.''