Robert Gesink heeft zijn contract bij Lotto-Jumbo met twee jaar verlengd. De 29-jarige klimmer uit Varsseveld blijft tot eind 2018 in dienst van de Nederlandse ploeg uit de UCI WorldTour.

Gesink rijdt al zijn hele carrière voor deze formatie, die eerst werd gesponsord door Rabobank en later door Belkin.

De kopman van de Nederlandse ploeg verlengde in 2014 voor het laatst zijn contract, toen tot het einde van 2016. Aan de vooravond van de Amstel Gold Race laat Gesink weten dat hij ook de komende jaren bij Lotto-Jumbo blijft.

"Ik ben erg blij met de zekerheid tot en met 2018. Het team heeft een goed plan richting de toekomst, dat geldt voor zowel de sportieve begeleiding als de zakelijke lijn. Dat geeft mij vertrouwen", zegt hij in een persbericht van de Nederlandse formatie.

"Het voelt echt als mijn ploeg, waar ik al jaren op een prettige manier begeleid word. Ik hoop de aansluiting bij de wereldtop te houden, zoals ik afgelopen Tour de France heb laten zien. De komende jaren wil ik nog mooie dingen te laten zien."

'Echte leider'

Technisch directeur van Lotto-Jumbo Nico Verhoeven is zeer content met de contractverlenging van Gesink. "Met Robert hebben we een sterke klassementsrenner en echte leider in huis. Hij is een vaste waarde binnen de ploeg en al jaren het boegbeeld van het Nederlandse wielrennen."

"In feite hebben we met Robert een kopman die het langst bij het team is. We zijn trots dat hij heeft gekozen voor ons plan richting 2018."

Fysieke problemen

Gesink werd de afgelopen jaren geplaagd door fysieke problemen. Zo brak hij een been en besloot hij zich in 2014 na aanhoudende hartritmestoornissen te laten opereren. Vorig jaar luisterde de klimmer zijn rentree in de Tour de France op met de zesde plaats in het eindklassement.

Dat was zijn beste prestatie sinds hij in 2010 vierde werd, na diskwalificatie van Alberto Contador en Denis Menchov. "Ik hoop de aansluiting bij de wereldtop te houden, zoals ik de afgelopen Tour heb laten zien'', zei Gesink vrijdag.

Hij staat zondag voor het eerst sinds 2012 weer aan de start van de Amstel Gold Race. Op de erelijst van Gesink prijken onder meer de hoog aangeschreven Canadese eendagswedstrijden in Montréal (2010) en Québec (2013).