Bokser Peter Müllenberg kon vrijdagavond zijn geluk niet op nadat hij zich bij het olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Samsun had geplaatst voor de Spelen in Rio de Janeiro.

"Eindelijk gelukt", zei de 28-jarige Tukker in het programma Langs de Lijn E.O.

Müllenberg verzekerde zich van een ticket naar Rio, door op het OKT ten koste van de plaatselijke favoriet Mehmet Unal de finale te halen. 

"Ik heb al heel veel berichten gekregen. Ik heb het allemaal nog niet kunnen verwerken", aldus de tweevoudig winnaar van EK-zilver. "Het besef zal vannacht of morgen wel komen of misschien wel pas als ik thuis ben. Ik ben er natuurlijk wel superblij mee."

Bekijk hier fragmenten van de wedstrijd:

Beeld: Tim Glazenburg/ Medicort

Vechten

Ondanks de 3-0 zege was het een zware wedstrijd voor Müllenberg. "Ik moest er echt voor vechten. Maar ik maakte wel de duidelijke treffers. Ik bepaalde het in de ring en de jury waardeerde dat."

Müllenberg is bovendien de eerste Nederlandse bokser in 24 jaar tijd die naar de Spelen gaat. "Het werd tijd", lachte de Almeloër, die het zaterdag in de eindstrijd in Samsun opneemt tegen de Brit Joshua Buatsi.

"Ik heb nu bijna nul motivatie voor die finale. Maar morgenvroeg na de weging en de keuring sta ik er weer. Ik wil het toernooi goed afsluiten."