MVV Maastricht heeft vrijdag het laatste ticket voor de play-offs veroverd. De ploeg van trainer Ron Elsen won in de eigen Geusselt met 4-1 van FC Emmen, dat zich ook opmaakt voor de strijd om promotie naar de Eredivisie.

MVV had nog concurrentie van Helmond Sport, maar die ploeg moest met liefst 4-0 buigen voor Go Ahead Eagles en kan zich daardoor niet meer plaatsen voor de play-offs. Voor Go Ahead waren Kenny Teijsse en Darren Maatsen allebei twee keer trefzeker.

Bekijk de samenvatting van MVV Maastricht-FC Emmen

Vier dagen nadat Sparta Rotterdam uitgebreid het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de Eredivisie had gevierd, ging de nummer één van de Jupiler League onderuit bij FC Volendam: 2-0.

Voor de aftrap maakten de Volendammers een erehaag voor de kampioenen uit Rotterdam. Op het veld was het ontzag echter weg en bezorgden Jordy Hilterman en Bert Steltenpool de thuisclub de winst.

Bekijk de samenvatting van FC Volendam-Sparta Rotterdam

VVV-Venlo, de nummer twee van de ranglijst, won de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met 4-1. NAC Breda versloeg Jong PSV met 5-2. De trefzekere aanvallers Mats Seuntjens, Sjoerd Ars en Enes Ünal scoorden allemaal voor de thuisclub.

VVV, NAC, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles, FC Emmen, MVV en de periodekampioenen Volendam en Almere City FC gaan naar de play-offs, waarin ook de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie instromen.

Het 'toetje' van het seizoen begint op 2 mei voor de vier laagst geklasseerde clubs, die uitkomen in de eerste ronde.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League