Hoewel het seizoen van Chelsea als een nachtkaars dreigt uit te gaan, hoopt interim-manager Guus Hiddink de Londense club met opgeheven hoofd te kunnen verlaten.

"Ik zou mijn periode bij Chelsea graag willen afsluiten met wedstrijden waarin de spelers hun klasse tonen, ook op mentaal vlak", zei Hiddink vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met Manchester City van zaterdag.

Chelsea werd onlangs uitgeschakeld in zowel de Champions League als de FA Cup en staat in de Premier League in de middenmoot. De plekken die recht geven op Europees voetbal, lijken te hoog gegrepen voor de 'Blues'.

"We zitten in een vreemde situatie. Chelsea is gewend om in de laatste maanden van een seizoen altijd mee te doen om de prijzen. Maar nu zitten we in een soort zwart gat. Er is niets om voor te spelen", aldus Hiddink, die na dit seizoen plaatsmaakt voor Antonio Conte.

Hiddink vindt het niet verrassend dat er geen enkele speler van Chelsea genomineerd is voor de Speler van het Jaar-award in Engeland. Vorig seizoen ging Eden Hazard nog met die prijs aan de haal.

"Ik hoop dat geen van de spelers zijn vinger opsteekt om te vragen waarom hij niet bij de lijst zit. Ze moeten zelfkritisch zijn. Het is belangrijk dat ze laten zien wat ze kunnen, dat is een verplichting naar de club."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League