Newcastle United-manager Rafael Benitez baalt van de afwezigheid van Daryl Janmaat, die vorige week tijdens een woede-uitbarsting twee vingers brak.

"Toen ik bij Real Madrid werkte, speelde er in het tweede elftal ook een speler die soms té veel passie had. Zulke spelers zijn zo toegewijd, dat ze te ver kunnen gaan", zei Benitez vrijdag op zijn wekelijkse perspraatje.

Janmaat moest afgelopen zaterdag in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Southampton al voor rust het veld verlaten met een liesblessure. De teleurgestelde rechtsback sloeg vervolgens hard tegen een kleedkamermuur aan.

Janmaat moet in elk geval het thuisduel met Swansea City van zaterdag aan zich voorbij laten gaan. "De afwezigheid van Janmaat is voor ons erg slecht nieuws. Hij kan zaterdag niet spelen. Hopelijk dinsdag tegen Manchester City wel", aldus Benitez.

"Hij is bereid risico's te nemen met zijn hand, alleen heeft hij ook nog wat last van zijn lies. Als hij er tegen City weer bij is, zou dat heel mooi zijn. Misschien kunnen zijn teamgenoten hem een beetje onder druk zetten."

Newcastle United verkeert in degradatiegevaar. De 'Magpies' staan met nog zes duels te spelen negentiende, met zes punten achterstand op de veilige zeventiende plaats.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League