Trainer Frank de Boer sluit niet uit dat Kenny Tete na lang blessureleed terugkeert in de wedstrijdselectie van Ajax voor het competitieduel met FC Utrecht van zondag. 

"Tete is nog niet wedstrijdfit, maar hopelijk kan hij vanavond spelen met Jong Ajax. Dan is de kans aanwezig dat hij zondag weer bij de selectie zit", aldus de coach van de Amsterdammers vrijdag op de wekelijkse persconferentie. 

Ook Jairo Riedewald heeft de groepstraining van Ajax hervat. De 19-jarige verdediger brak in februari zijn voet in de Klassieker tegen Feyenoord, maar zal tegen FC Utrecht nog niet in actie komen.

"Riedewald heeft voor het eerst alles mee mogen doen en kan zich weer met de groep meten. Net als Tete zal hij eerst wedstrijdritme op moeten doen bij Jong Ajax."

De Boer verwacht dat hij wel gewoon kan beschikken over Mitchell Dijks. De linksback ontbrak vrijdag op de training door een voetblessure, maar die lijkt niet ernstig.

Programma

Ajax heeft met nog vier wedstrijden te gaan twee punten voorsprong op naaste belager PSV. De Boer beseft dat het nog een lastige klus wordt om de Eindhovenaren op afstand te houden. 

"Wij hebben zeker geen makkelijk programma. De thuisduels met FC Utrecht en FC Twente zijn lastig, De Graafschap zal er alles aan doen om degradatie te voorkomen en bij sc Heerenveen is een stijgende lijn te zien in het spel."

"Bovendien wil Foppe de Haan voor zijn vrouw met Heerenveen van ons winnen", doelt de Boer op een uitspraak van De Haan eerder deze week. Zijn vrouw is supporter van PSV. 

Desondanks heeft De Boer veel vertrouwen in een goede afloop. "We hebben de laatste wedstrijden vrij makkelijk gewonnen. Op de uitwedstrijd tegen SC Cambuur na, maar ook PSV heeft het soms lastig. Wij kunnen van iedere tegenstander in de Eredivisie winnen."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie