Louis van Gaal hoopt dat Manchester United in de resterende wedstrijden van het seizoen een einde kan maken aan de wisselvallige resultaten. 

"Het is frustrerend voor de spelers en staf dat we dit seizoen niet constant presteren", zei Van Gaal vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Aston Villa van zaterdag. 

Zo wist United begin april Everton met 1-0 te verslaan, maar ging de ploeg van Memphis en Daley Blind een week later weer hard onderuit tegen Tottenham Hotspur: 3-0. Van Gaal wijt die wisselvalligheid aan de vele blessures.

"Ik moet elke week in een andere samenstelling spelen. Dat maakt het lastig om constant te presteren. We doen nog steeds mee om de vierde plek en zitten in de FA Cup, dus daar ben ik erg blij mee."

Manchester United staat in de Premier League op de vijfde plek met 53 punten, vier minder dan stadgenoot City. Zaterdagmiddag spelen de 'Mancunians' in eigen huis tegen hekkensluiter Aston Villa.

Schweinsteiger

Van Gaal kan op Old Trafford in ieder geval nog niet beschikken over Bastian Schweinsteiger. De Duitse middenvelder (31) is nog steeds geblesseerd en Van Gaal houdt er rekening mee dat Schweinsteiger dit seizoen niet meer in actie komt. 

Ook Ander Herrera zit niet in de selectie voor het duel met Aston Villa. De Spanjaard raakte afgelopen woensdag in het FA Cup-duel met West Ham United (2-1 zege) geblesseerd, maar er is nog niks bekend over zijn kwetsuur. "We verwachten niet dat het ernstig is, maar dat moeten we even afwachten", zei Van Gaal.

Wayne Rooney maakte woensdag vlak voor tijd zijn rentree na lang blessureleed, maar de spits zal zaterdag waarschijnlijk weer op de bank beginnen.

Rashford

Marcus Rashford verschijnt waarschijnlijk wel weer aan de aftrap. De pas 18-jarige aanvaller maakte de afgelopen weken indruk in het shirt van United, maar Van Gaal vindt niet dat Rashford vergeleken mag worden met Cristiano Ronaldo, die tussen 2003 en 2009 op Old Trafford speelde.

Van Gaal kwam vrijdag op zijn perspraatje met een Nederlands spreekwoord aanzetten toen hem werd gevraagd naar de overeenkomsten tussen Rashford en Ronaldo.

"You can't compare apples with pears. Dus ik ben het niet eens met wat je zegt. Marcus ontwikkelt zich geweldig, maar de vergelijking met Ronaldo gaat mank. Ze spelen niet eens op dezelfde positie", aldus Van Gaal.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League