De Amerikaan Gene Haas heeft geen goed woord over voor de mensen die kritiek leveren op zijn renstal vanwege de technische samenwerking met Ferrari.

Haas, dit seizoen nieuw in de Formule 1, staat na twee races op de vijfde plek in het klassement bij constructeurs. De laatste tijd is er kritiek, omdat de Amerikaanse renstal te veel zou bouwen op Ferrari.

"Er zijn een heleboel zeurpieten in de Formule 1", zegt Haas tegen Motorsport.com"Ik snap het hele probleem niet. We horen complimenten te krijgen voor deze indrukwekkende start in plaats van de huidige kritiek."

"In feite zijn er maar twee constructeurs: Ferrari en Mercedes. Zij ontwerpen hun eigen auto, hun eigen motoren en produceren waarschijnlijk ook negentig procent van de onderdelen. Dat betekent dat die andere teams hetzelfde zijn als wij."

Haas trekt zich dan ook niets aan van de kritiek door het huidige succes. "Wij hebben nooit een memo gekregen waarin staat dat we de eerste vijf jaar achteraan moeten rijden."

"Het kostte ons veel moeite om überhaupt mee te mogen doen aan de Formule 1. Nu we er zijn, wijken we voor niemand. Als het mensen niet bevalt, dan is dat hun probleem", aldus Haas.