Max Verstappen hield vrijdagochtend een redelijk goed gevoel over aan zijn tweede vrije training in China in aanloop naar de Grand Prix van zondag. 

De 18-jarige Nederlander van Toro Rosso noteerde op het Shanghai International Circuit de zesde tijd: 1.38,268. In de eerste vrije training kwam Verstappen nog als tiende over de streep.

"De balans van de auto was beter dan in de eerste training, dus dat is positief", aldus Verstappen op zijn eigen website. In de tweede vrije training reed Verstappen op superzachte banden, in plaats van de mediumbanden.

"Die stap is best groot. Om daar meteen een goede ronde op te rijden was lastig, maar het zag er goed uit. Ik ben redelijk tevreden." 

Regen

Zaterdagochtend vroeg wordt de derde vrije training verreden, waarna de coureurs zich vanaf 09.00 uur Nederlandse tijd opmaken voor de kwalificaties. 

"Ik verwacht dat het tijdens de kwalificatie zal gaan regenen, dus ik ben benieuwd. In de lange runs gaat de auto best goed. Het veld zit dicht op elkaar, maar ik ben redelijk tevreden."