Hoewel zijn ploeg door Borussia Dortmund op een min of meer kansloze 3-1 achterstand was gezet, bleef Liverpool-coach Jürgen Klopp hoop houden op een ontsnapping in de kwartfinales van de Europa League.

"Ik herinnerde mijn spelers eraan dat Liverpool in 2005 de Champions League won ondanks een 3-0 achterstand bij rust tegen AC Milan", vertelde Klopp donderdagavond na de 4-3 zege, die in de blessuretijd gestalte kreeg door een kopbal van Dejan Lovren.

"Op Anfield Road kunnen nu eenmaal bijzondere dingen gebeuren. We hadden drie doelpunten nodig. Ik vertelde mijn spelers dat we er voor moesten blijven gaan, hoewel onze vooruitzichten op de halve finales somber waren."

Klopp, die zeven jaar werkzaam was voor Dortmund, prees de supporters van Liverpool.

"Er gebeurde gewoon iets in het stadion. Je kon het voelen, horen en ruiken. Het was briljant, opzienbarend en emotioneel. Dit zal ik niet vergeten. Hopelijk kunnen we zoiets vaker bewerkstelligen."

Tuchel

Dortmund-coach Thomas Tuchel zat er na afloop doorheen. "We zijn leeg, helemaal leeg. Het voelt aan, zoals het is. We waren dicht bij een groot doel, bij een mijlpaal. We hebben het echter niet gered."

"Nadat we op 3-1 waren gekomen, wisten we ons geen raad meer met de riskante manier van spelen van Liverpool. Dat is de realiteit.''

Marco Reus sprak van een "bittere uitschakeling". "We mogen natuurlijk nooit vier treffers in de tweede helft incasseren. Het is onze eigen schuld dat we het op deze manier uit handen hebben gegeven."