Michael van Gerwen heeft donderdagavond in de elfde speelronde van de Premier League Darts zijn vierde remise geïncasseerd. De nummer één van de wereldranglijst speelde in Belfast met 6-6 gelijk tegen Gary Anderson. 

Van Gerwen staat nog steeds op de tweede plaats, maar nu met vier punten achterstand op Phil Taylor. De Engelsman versloeg Raymond van Barneveld met 7-5 en leidt in het klassement met 20 punten.

De Hagenaar kwam in zijn tweede partij van de avond tegen hekkensluiter Robert Thornton uit Schotland wel tot winst (7-4). Met negen punten blijft hij voorlaatste op de ranglijst

Alleen de eerste vier darters op de ranglijst na de laatste speelronde op 12 mei mogen straks meedoen aan de play-offs. 

Start

Van Barneveld kende een slechte start in zijn eerste partij tegen Taylor. De 55-jarige Brit brak Van Barneveld in de eerste leg, omdat de Nederlander het vizier op de dubbels niet op scherp had staan.

Taylor nam al snel een 2-0 voorsprong en breidde die steeds verder uit: 5-1.

Vanaf dat moment kwam Van Barneveld juist beter in zijn spel. De Nederlander pakte drie legs op rij en naderde Taylor tot 6-5, maar de opleving kwam te laat om minstens een punt te pakken. 

Negendarter

Adrian Lewis gooide een negendarter tegen James Wade en won uiteindelijk met 7-5. De 31-jarige Brit stond na vijf legs op een 4-1 voorsprong, maar wist zijn sterke begin niet vast te houden. Wade kwam niet alleen terug, maar pakte zelfs een 5-4 voorsprong. 

Het duurde echter niet lang voordat Lewis zich weer wist op te richten. Hij verzilverde de tiende leg van de partij door een negendarter te gooien: 5-5. Die knappe prestatie leidde uiteindelijk de 7-5 zege in.