Darts

Van Gerwen speelt gelijk tegen Anderson in Premier League

Michael van Gerwen heeft donderdagavond in de elfde speelronde van de Premier League Darts zijn vierde remise geïncasseerd. De nummer één van de wereldranglijst speelde in Belfast met 6-6 gelijk tegen Gary Anderson. 

Van Gerwen staat nog steeds op de tweede plaats, maar nu met vier punten achterstand op Phil Taylor. De Engelsman versloeg Raymond van Barneveld met 7-5 en leidt in het klassement met 20 punten.

De Hagenaar kwam in zijn tweede partij van de avond tegen hekkensluiter Robert Thornton uit Schotland wel tot winst (7-4). Met negen punten blijft hij voorlaatste op de ranglijst

Alleen de eerste vier darters op de ranglijst na de laatste speelronde op 12 mei mogen straks meedoen aan de play-offs. 

Start

Van Barneveld kende een slechte start in zijn eerste partij tegen Taylor. De 55-jarige Brit brak Van Barneveld in de eerste leg, omdat de Nederlander het vizier op de dubbels niet op scherp had staan.

Taylor nam al snel een 2-0 voorsprong en breidde die steeds verder uit: 5-1.

Vanaf dat moment kwam Van Barneveld juist beter in zijn spel. De Nederlander pakte drie legs op rij en naderde Taylor tot 6-5, maar de opleving kwam te laat om minstens een punt te pakken. 

Negendarter

Adrian Lewis gooide een negendarter tegen James Wade en won uiteindelijk met 7-5. De 31-jarige Brit stond na vijf legs op een 4-1 voorsprong, maar wist zijn sterke begin niet vast te houden. Wade kwam niet alleen terug, maar pakte zelfs een 5-4 voorsprong. 

Het duurde echter niet lang voordat Lewis zich weer wist op te richten. Hij verzilverde de tiende leg van de partij door een negendarter te gooien: 5-5. Die knappe prestatie leidde uiteindelijk de 7-5 zege in.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie