Coach Bruce Arena van LA Galaxy heeft zijn steun uitgesproken in Nigel de Jong, die afgelopen week opschudding veroorzaakte in Amerika na een zware overtreding op Darlington Nagbe van de Portland Timbers.

Nagbe werd afgelopen zondag een kwartier voor tijd geraakt en kon niet meer verder spelen. Na afloop was er felle kritiek op De Jong, die 'slechts' geel kreeg voor zijn charge. 

Coach Arena neemt het op de clubwebsite van LA Galaxy op voor de 31-jarige Nederlander. 

"Ik vind de ophef hysterisch. Nigel heeft een bepaalde reputatie waar hij nu het slachtoffer van is. Als een andere speler zo'n overtreding zou maken, dan hoor je niemand."

Video: Bekijk de overtreding van De Jong

Pers

De Jong bood na afloop van het duel zijn excuses aan, maar daarmee werd de kritiek op zijn persoon niet minder. Arena vindt dat de pers daar een kwalijke rol in heeft gespeeld. 

"De media hebben pijnlijk gefaald in de berichtgeving. Darlington Nagbe heeft niks aan de tackle overgehouden, maar dat lees of hoor ik nergens. Volgens mij is er niemand die hem heeft geïnterviewd na afloop."

"Overigens betekent dat niet dat we de overtreding goedpraten", zegt de trainer. "De timing was slecht, maar dat maakt het geen gewelddadige tackle. Ik ken Nigel nu een beetje; het is een geweldige voetballer en persoon. Hij had niet de intentie de speler te blesseren."